Фотобанка снимки от България

Полезна информация

1
Как се купуват снимки от сайта?
Закупуването на снимки от сайта може да стане по следните два начина:

Заплащане по банков път - последователността е следната:
1. изпращате ни имейл с номерата на снимките, които сте избрали, и размерите, в които искате да ги закупите. В същия имейл изпращате данни за издаване на фактура (фирма, адрес, ЕИК, М.О.Л.);
2. ние ви изпращаме електронна фактура, въз основа на която ивършвате банков превод на сумата;
3. изпращате ни копие от платежното нареждане (ако банкирате по електронен път - екранна снимка от завършена транзакция), с което сте наредили сумата по проформата;
4. ние ви изпращаме линк, от който си изтегляте закупените снимки.

Наложен платеж -
файловете се записват на компакт диск и се изпращат по куриер с наложен платеж на получателя.
За закупените снимки се издава фактура.
2
При какви условия мога да ползвам снимките от този сайт?
Снимките в този сайт, както и пълните права върху тях, принадлежат на техните автори. Снимките могат да бъдат използвани само след като бъдат закупени от сайта. Редът и условията за ползване можете да прочетете в секцията "Условия за ползване".
3
Как да направя списък от избрани снимки и да го изпратя на някого?
Под всяка снимка, вдясно от ID-номера, се намира иконка с формата на жълта звездичка. Щракнете върху нея и ще добавите снимката в списък с избрани снимки.
В горния десен край на главното меню ще се появи бутон "Избрани снимки". Кликнете на него, за да видите списъка с избраните от вас снимки. За ваше улеснение сме добавили и опростен текстов спиък на избраните снимки, който можете да копирате и да приложите в имейл или друго средство за комуникация (Viber, Messenger и др.)
Най-отдолу има генериран линк "Линк със списъка". Можете да копирате линка и да го изпратите на партньор, приятел или като запитване към нас. Когато получателят кликне върху линка, който сте му изпратили, ще се отвори сайта и ще се визуализират избраните снимки.
4
Какво означава 240 dpi в информацията за цените на снимките?
Всяко изображение (в случая сникма) има широчина и височина, които в зависимост от употребата му е прието да се измерват в различни единици. Когато използваме дадено изображение за Интернет (уеб-сайтове, рекламни банери и т.н.) измерваме широчината и височината в пиксели. Когато печатаме на хартия или друга печатна медия използваме милиметри, сантиметри или инчове, за да зададем физическите размери, в които изображението ще бъде отпечатано. За да се отпечата качествено една снимка тя трябва да притежава достатъчно висока разделителна способност. Именно тази разделителната способност измерваме с параметъра dpi - Dots Per Inch (точки на инч).
Пример: Каква трябва да бъде минималната големина на изображение (снимка) за глава на работен календар с широчина 30 см?
1 инч = 25,4 мм.
30 см са равни приблизително на 12 инча. Минималната разделителна способност, която трябва да притежава едно изображение, за да бъде отпечатано чрез офсетов печат на хартия е 240 dpi.
Следователно 12 инча * 240 dpi = 2880 px.
Ако печатате на принтер е по-добре да предвидите разделителна способност 300 dpi. Или 12 инча * 300 dpi = 3600 px.